Sa intelegem adevarul despre bolile autoimune

Sanatate Holistica - 11th Apr, 16

In vremurile actuale,  desi sunt din ce in ce mai multe persoane care sunt declarate cu boli autoimmune, iar altele sufera insa nu stiu ca au aceasta boala, nu exista informatii pentru calea NATURALA de restabilire a sanatatii.

Eu insumi, am fost diagnosticata acum 7 ani de zile cu tiroida autoimuna si pentru care medicii imi spuneau ca nu mor de la asa ceva, sau ca este genetic.
Dar, ca trebuia sa iau toata viata pastile de sinteza.Imi tot faceam analizele specifice tiroidei si ma chinuiam la un moment dat cu niste Eutirox (dat tot de medici)  de la care oricum nu ma simteam bine deloc.
Poate ca aceste lucruri iti sunt cunoscute foarte bine, si de aceea, din randurile ce urmeaza voi incerca sa iti prezint caile care pe mine m-au ajutat sa imi vindec tiroida.
Am fost atat de motivata de aceasta vindecare, si am inteles ca misiunea mea este sa ajut alte persoane sa se insanatoseasca pe cale naturala.
Veti afla informatii extraordinare pentru optimizarea dietei, vindecarea intestinelor si cum sa faci schimbari de durata ale stilului de viata pentru a calma inflamatia si a elimina simptomele.

Iar prima parte pe care vreau sa o abordez este sa stim care sunt adevaratele cauze ale bolii autoimmune, si uriasa diferenta dintre ce cauzeaza de fapt autoimunitatea si cum medicina conventionala trateaza aceasta boala.
Daca te simti frustrat de abordarea medicinii conventionale in ce priveste sanatatea ta si starea de bine, sper ca aceste informatii sa te ajute sa descoperi ca exista o alta cale de abordare a bolii autoimmune, si ca poti sa iti recapeti starea de bine!

BOALA AUTOIMUNA, O SUFERINTA A SISTEMULUI IMUNITAR

Primul lucru pentru a intelege boala autoimuna este acela ca este o suferinta a sistemului imunitar. Daca ai o boala autoimuna, undeva de-a lungul drumului sistemul tau imunitar a fost “hotoman” si a inceput sa atace propriile tesuturi.In unele cazuri este atacata tiroida (ca in cazul meu), in altele intestinele, pielea, creierul, pancreasul sau alt organ.
Dar nu conteza care parte a corpului tau este sub asediu, vinovatul sau faptasul este sistemul tau imunitar.Aceasta afirmatie inseamna ca pentru a trata, preveni si inversa boala autoimuna  este necesar sa obtii controlul sistemului tau imunitar.
Cu toate acestea,  în conformitate cu sistemul nostru actual medical , bolile autoimune nu sunt recunoscute ca boli ale sistemului imunitar în ansamblu . În schimb, acestea sunt tratate ca boli ale anumitor organe . Din păcate , acest lucru înseamnă că nu există o ramură unificată în medicina convențională pentru tratarea afecțiunilor autoimune . Pentru cancer , de exemplu , avem specialisti de cancer numiti oncologi , care trateaza multe tipuri diferite de cancer , indiferent de sistemele de organe care le implică . Da , există unele sub-specialitati din cadrul oncologiei, dar de obicei se încadrează încă sub o singură umbrelă principală de oncologie .
În cazul în care , pe de altă parte, suferi de o boală autoimună , vei vedea cate un specialist care se concentreaza asupra unui sistem de organe , care este afectat:reumatolog pentru artrita reumatoidă; un endocrinolog pentru diabet si Hashimoto; un gastroenterolog pentru boala celiacă , colita ulcerativă și boala Crohn ; un dermatolog pentru psoriazis ; si asa mai departe. 
Dacă aveți mai multe boli autoimune , asa cum au multe persoane , veți vedea mai mulți specialiști diferiți , fiecare dintre ei v-a prescrie probabil un alt medicament . Și există o bună șansă ca nici unul dintre acești specialiști sa nu se uite la modul de a consolida și de a sprijini sistemul imunitar , ceea ce ma coduce la urmatorul meu punct .
Mai degraba sustinere decat suprimarea sistemului imunitar

Medicina conventionala, considera ca odata ce ai o boala autoimuna nu exista reversul acesteia, pe orice cale ai aborda simptomele. 

Gestionarea simptomelor implica de obicei medicamente dure , care au ca scop suprimarea sistemului imunitar . In timp ce aceste medicamente pot fi eficiente în reducerea unora dintre simptomele bolii , deoarece suprimă întregul sistem imunitar , ele nu sunt lipsite de multe efecte secundare nedorite , cum ar fi oboseala , creștere în greutate , depresie , cresterea ratei infectiilor si chiar a cancerelor . 

In contrast, terapia holistica integrata vede corpul ca un întreg și funcționează pe principiul că starea de sanatate a unui sistem influenteaza sanatatea si functionarea altor sisteme. In loc de a ne concentra pe gestionarea simptomelor bolii , ne concentram pe sprijinirea și consolidarea sistemului imunitar prin a ajunge la radacina cauzei deteriorarii sistemul imunitar, în primul rând .
 Desi nu exista nici un tratament cunoscut pentru boala autoimună,  Dr.Amy Myers ,crede  că există cinci elemente cheie care stau la baza tuturor bolilor si simptomelor autoimune. 
 
CINCI CAUZE CARE STAU LA BAZA BOLILOR AUTOIMUNE

Deteriorarea intestinelor - intestine slabite

Sistemul intestinelor este poarta sanatatii, gazduind 80% din sistemul imunitar, şi nu poţi avea un sistem imunitar sanatos fara un intestin sănătos. Datorita studiilor  si cercetarilor din Alessio Fassano , noi ştim acum că, dacă ai o boală autoimună  atunci starea de sanatate a intestinelor este deteriorata, insemnand  ca  jonctiunile intestinelor, au devenit neetanşe, ceea ce înseamnă ca permit particulelor alimentare nedigerate, microbilor, toxinelor si mai multe, să scape in intestine şi sa ajunga in fluxul sanguin.
Toate aceste particule sunt recunoscute de sistemul imunitar ca invadatori străini, trimit sistemul imunitar în alertă maximă şi declanşează o creştere uriaşă a inflamaţiei.  Această manifestare continua provoaca sistemul imunitar în cele din urmă care o ia razna, şi se termină prin a ataca propriile tesuturi din greşeală.
Glutenul
Glutenul contribuie la bolile autoimune în trei moduri cheie. În primul rând, este cauza primară a permeabilitatii intestinelor, deoarece trigarii glutenului declanseaza eliberarea de zonulina în intestinele noastre, un produs chimic care spune captuselii intestinelor sa se "deschida". În al doilea rând, este foarte inflamator, ceea ce înseamnă stres pentru sistemul imunitar. În al treilea rând, proteina din gluten are o structură chimica similara cu  unele tesuturi din corpul dumneavoastră (în special tiroida), care poate conduce la mimetism molecular, în cazul în care corpul tau greseste  ţesuturile pentru gluten şi le ataca. Mai multe despre gluten intr-un material viitor.

Toxinele

Matritele toxice (micotoxine) şi metale grele, cum ar fi mercur sunt două toxine principale pe care le observ la cei cu afecţiuni autoimune. Micotoxinele sunt compuşi foarte volatili produse de mucegaiuri toxice care face ravagii asupra sistemului imunitar.
Suntem expusi la metale grele precum mercurul,  pe diferite cai: plombe de amalgam cu mercur în dinţi, consumul de peste, şi mediul inconjurator. Mercurul este toxic pentru organismele noastre şi poate fi o piesă a puzzle-ului pentru cei cu boli autoimune.
 
Infectiile
 
Oamenii de stiinta suspecteaza demult faptul ca infectiile cu bacteria, virusi si alte toxine sunt vinovate de dezvoltarea autoimunitatii.Sunt acum un numar de infectii, ce include virusul Epstein Barr (virusul care cauzeaza mononucleoza), herpes simplex 1 si 2, E.coli, ce au legatura cu bolile autoimmune.

Stresul

Cazurile bolilor legate de nivelul de stres sunt in crestere , atât emoţional şi fizic , a fost demonstrat ca declanseaza şi intensifica tulburarile autoimune. Stresul perturba functionarea sistemului imunitar prin mai multe căi distincte. 
 Stresul este raspunsul organismului la o ameninţare -o rana, prejudiciu sau infecţie. Stresul cronic conduce la inflamaţie pe termen lung care niciodată nu se sfarseste  contribuind la boala autoimună. Odată ce boala autoimună se declanseaza, imediat stres o agravează.

Iata solutii pentru restabilirea starii in cazul bolii autoimune din experienta dr.Myers 

Vindeca intestinele 
A vindeca intestinele este esential pentru sanatatea noastra.Dupa toate astea, 80% din imunitatea noastra se afla in intestine! Motive de slabire a sistemului digestive sunt nenumarate si iata doar cateva:
Antibioticele
Parazitii (giardia lamblia, blastocytis hominis, dietamoeba fragilis) 
Candida 
Stresul 
Alergenii din hrana 
Pesticidele 
Metale grele si iradiatii,  s.a.
Un sistem digestiv deteriorat nu v-a permite ca nutrientii sa fie transportati de sange catre celule in conditii optime.Deparazitarea anuala este foarte indicata.
Detoxificarea Joalis capabila sa elimine toate tipurile de toxine ernumerate mai sus.
Elimina glutenul, cerealele si legumele din dieta ta zilnica
Aceste alimente contin proteine cunoscute ca lectine care actioneaza ca niste pesticide naturale a cerealelor and pot face ravagii asupra mucoasei intestinelor.Schimbandu-va dieta este primul pas in restabilirea starii de bine.
Testati incarcatura cu metale grele si mikotoxine
Efectueaza testarea incarcaturii toxice a organismului.
Sistemul non invaziv EAV, pe care il folosesc,  este capabil sa evalueze incarcatura toxica a organismului, iar detoxificarea Joalis metoda complexa de degajare a mikotoxinelor  si metalelor grele.

Plombele dentare sunt o sursa constanta de incarcatura toxica, deoarece acestea contin mercur sau alte metale grele. Cautati daca se poate un dentist biologic pentru a va schimba/inlocui  plombele.
Gasiti si tratati infectiile
Exista un numar de bacterii si infectii virale asociate cu bolile autoimune.Testati existenta HSV(virus herpes simplex) si EBV (Epstein Barr virus).
Monolarium din uleiul de cocos poate fi foarte efficient in tratarea acestor virusi.
Lysina si o dieta bogata in Lysina  este eficienta in tratarea infectiilor cu HSV.
Despre infectii intr-un alt articol mai pe larg.

Gestionati stresul

Prioritizati reducerea stresului.Aveti griga de voi adoptand strategii de eliberare a stresului, ca exercitii, meditatie si arta. Daca ai probleme cu relaxarea, incearca sa urmezi ceva cursuri de yoga sau meditatie ghidata.
Chiar daca iti oferi tie cinci minute de relaxare la o cana de ceai de plante(fara cafeina bineinteles)  te poate ajuta foarte mult.
Pentru combaterea stresului te pot ajuta sa iti intelegi, cureti si echilibrezi cele 7 chakre principale, intitulat sugestiv - SPIRITUS VITAE.
Invata sa gestionezi stresul si sa fii bine in orice moment din viata ta in 8 sedinte de dezvoltare spirituala.Este un curs sinteza pentru intelegerea propriilor mecanisme si manifestari, exercitii bioenergetice si de respiratie.Este intelegerea invataturilor antice a curentelor majore intr-o forma actualizata. Personal, cu ajutorul acestei terapii holistice antice, am reusit sa imi recapat sanatatea emotionala si sa imi vindec tiroida autoimuna.
Te pot ajuta si pe tine!Cursul se poate invata si pe skype sau in Bucuresti.
Recapatarea starii de echilibru in bolile autoimune este esentiala si te ajuta sa te simti bine.