Toxinele si Sanatatea

Sanatate Holistica - 24th Feb, 17

 

Bolile au insotit dintotdeauna omenirea, nu este nimic neobisnuit.In trecut unele boli care au terorizat omenirea, au disparut deja, altele au ramas iar altele noi au aparut.Odata cu acestea din urma, noi tratamente au devenit disponibile si fiecare persoana ar trebui sa fie liber sa aleaga pe cel care ii reda sanatatea sau si mai bine, acel tratament, care ii permite sa lucreze cu corpul sau pentru prevenire pentru a nu se imbolnavi , de a fi imun la boli si fara frica de boli.

Astazi voi vorbi despre una din cele mai mari surse de boli numita toxina.

Cuvinte ca detox sau toxina sunt cunoscute aproape de oricine. Stim ca acestea sunt substante sau alte esente ce actioneaza virulent. Uneori legatura dintre boala si toxina este foarte directa si evidenta, alteori foarte complicat de recunoscut. In acest articol vom face referire la una.In orice caz, ajutand corpul sa elimine toxine nu este deloc usor.

Procedeele simple de detoxifiere ca bautul unui ceai specific, sustinerea unei diete specifice, pentru o perioada scurta de cateva zile este adesea prezentata ca fiind o cale de a detoxifica organismul uman. Din nefericire NU este adevarat ! DELOC.

Detoxificarea este foarte, complexa si un proces de lunga durata. Doar cand vom mentine practic permanent igiena personala, igiena municipala, curatenia caselor noastre, doar asa vom avea grija de corpul nostru sa elimine toxinele.

In mod natural, corpurile noastre la fel si cel al animalelor, sunt foarte bine echipate pentru a face fata provocarilor diverse cu ajutorul propriilor sisteme si procese.Dar omul este o fiinta foarte complicata.Este un sistem vital care este extrem de complex. Asa cum stim cu totii, cu cat un lucu este mai complex, cu atat mai usor se rupe.Asadar, în anumite condiții, putem vedea capacitatea organismului de a scapa de toxine de la sine, ... Acolo se află originea diferitelor boli. In acest moment nu legam bolile de o anumita toxina, dar după ce ne-am aventurat in mai multe detalii, va fi imediat clar pentru tine care este conexiunea.

Nu este nici un dubiu ca toxina este un cuvant foarte vag si pot fi imaginate toto felul de lucruri…Cele mai cunoscute sunt nenumaratele chimicale, metale tixice, infectii, impuritati…Toate acestea sunt toxine care cumva pot fi masurate , observate,cantarite… Sunt multe toxine in mediul in care traim pentru ca oamenii sa le acorde o atentie deosebita.Acestia incearca sa le evite mancand alimente organice sau hrana fara chimicale, incearca sa faca plimbari prin padure la aer curat, pe pajisti sau locuri unde sunt mai putine toxine industriale.Incearca sa traiasca in locuri unde industria si natura nu a atins natura.Acestea sunt toxinele psihice.

Poate vei fi surprins sa afli ca nu doar aceste toxine sunt cele care cauzeaza bolile.

O a doua grupa de toxine poate fi descrisa ca toxinele informationale.Aceste toxine care nu pot fi masurate, cantarite sau observate…nica pana astazi, in era computerelor, cand cu totii suntem familiarizati cu virusii computerelor, nu este chiar surprinzator sa aflam ca organismul uman lucreaza pe aceleasi principii de baza  ca unui computer.

In cazul toxinelor informationale nu ne confruntam cu microorganisme sau alte toxine vizibile la microscop, noi ne confruntam cu informatii patologice.

În același mod cum se realizeaza transmiterea informațiilor într-un computer, în același mod organismul desfășoară diverse procese de informare. Întregul organism este controlat prin programe de caracter diferit și aceste programe de control în care erorile apar și ca urmare a întregului organism începe să funcționeze în mod eronat. De exemplu, presiunea sangelui este mare sau mică, imunitatea noastră este prost gestionată. Putem enumera zeci de alte probleme de sanatate.

Asa cum am mentionat, toxinele pot fi impartite in materiale si informationale. Cand este vorba de toxine informaționale nu ne putem aștepta ca acestea să fie eliminate, îndepărtate sau curățate in mod mecanic de catre corp. Trebuie să cream metode care ne vor ajuta să restabilim programele de control de baza, adica, cele mai importante programe pe care corpul nostru a fost construit, înapoi la forma lor ideală.

Si nu este singura categorie de toxine…

Toxinele se pot imparti in toxine externe, care vin dinspre mediul inconjurator si toxine interne.

Ne putem imagina cu usurinta toxinele externe – care vin din mediul incojurator, hrana si apa ; toxinele pe care mancam voluntar ca forma de medicamente, cel mai rau scenariu drogurile… pe scurt, toxinele care sunt parte din viata noastra si pe care corpurile noastre le primesc sub forma de hrana, aer, sau alte forme din mediul cotidian zi de zi.

Mult mai dificil de imaginat sunt toxinele interne, și pe care personal le consider mai periculoase, deoarece sursa lor este ascunsă în interiorul nostru și nu putem fugi de ele. Așa cum spune un motto vechi latinesc ": Tot ceea ce este al meu port cu mine. Aceasta înseamnă: Le port cu mine oriunde merg, așa că port cu mine propriile mele toxine și sursa lor.

Toxinele interne sunt toxinele create in interiorul sistemului nostru digestiv, in special in intestinele noastre.Intestinele noastre sunt o sursa uriasa de toxine, care functioneaza ca un perpetuum mobile.Asta inseamna ca in mod constant si continuu, 24 de ore pe zi, noi nu putem niciodata sa il oprim.Cel mai important daca acest perpetuum mobile lucreaza importiva noastra si datorita disbiozei intestinale sunt produse toxine, sigur vei intelege ca intregul organism va fi afectat in mod continuu de aceste toxine.

Alte toxine interne sunt radicalii liberi. Poate ca acest cuvant inseamna nimic pentru tine, dar cu totii cunoastem cuvantul antioxidanti. De exemplu, unii promoveaza vinul rosu ca un antioxidant natural. Antioxidantii sunt de fapt substante care trebuie sa fie capabile sa elimine, radicalii liberi.

Radicalii liberi sunt în detrimentul organism, deoarece acestea denaturează celulele și cauzează îmbătrânirea lor. Acestea provoacă, de asemenea, diferite tulburări ale celulelor, care pot coduce la tulburări genetice, cancer, etc ... Radicalii liberi sunt generati în corpul nostru în mod continuu, în fiecare secundă, 24 de ore pe zi. Din cauza toxicității lor, este important sa ajutam corpul pentru a gestiona această problemă.

O altă mare toxina si puțin mai ușor de înțeles este psihicul nostru.

Pur și simplu spus, noi suntem cea mai mare toxina pentru noi insine.

Gânduri, emoții, dorințe, idei, dezamăgiri sunt toate lucrurile care sunt toxice în mod serios. Când adăugam binecunoscutul stres al zileleor noastre , atunci vom obține o idee despre următoarea toxina internă imensa, care este de fapt mai periculoasa decât cei mai mulți dintre noi isi pot imagina. Ea se extinde în mod continuu cu fiecare eveniment care se întâmplă in fiecare parte a corpului nostru, in special creierul. Noi nu putem scăpa de ea chiar daca mergem în vacanță, la un restaurant sau pe timp de noapte în timpul somnului. Pe scurt, psihicul nostru este mereu cu noi.

Unii dintre voi au auzit deja de o alta toxina- echilibrul acid-baza. Este de fapt un echilibru intre acizi si baze din corpul nostru.Datorita numeroaselor procese metabolice aici exista tendinta constanta de a intrerupe acest echilibru.Aceasta interupere a echilibrului permite acidificarea organismului, cu efecte foarte toxice.Putem de asemenea sa vedem acest fapt ca o sursa la anumite probleme de sanatate.

Am vorbit despre toxinele individuale si vom continua sa vorbim despre sursele lor, despre ce putem face cu ele si cum sa oprim producerea acestora. Dupa cum vedeti, nu este o treaba usoara. Ne vom concentra pe toxine externe si materiale, sa stim sa le facem fata si cand vom capata o intelegere mai buna a acestora. Cand vom avea timp si vom gandi pozitiv, vom putea vorbi despre toxine informationale care astazi reprezinta un segemnt al viitorului. Vom continua aceasta serie unde vom invata mai multe despre toxine, dar mai mult despre ce sa faceti cu ele.

Source: www.youtube.com/watch?v=Ze3Rgr4E7yI